Bevrijdingsfestival 2017

Zoetermeer viert groots bevrijding! Een geweldig feest met een uitgebreid dagprogramma. Volop activiteiten voor jong en oud tijdens het middagprogramma op de Markt, de Bevrijdingsvaart (met verhalenverteller Laurens de Groot), de Filmvoorstelling Frantz en het avondfestival met fantastische optredens van bekende nationale artiesten.

Elk jaar herdenken we op 4 mei de Nederlandse oorlogsslachtoffers en op 5 mei vieren we onze vrijheid. Ook in Zoetermeer wordt hier jaarlijks bij stil gestaan met een stille tocht op 4 mei en op 5 mei het Bevrijdingsfestival.

Markt

2711 cz Zoetermeer

n.t.b.

1:00 tot 1:00

Het Bevrijdingsfestival valt niet meer weg te denken uit Zoetermeer. Zonder twijfel is dit festival het feest waar het Zoetermeerse publiek op rekent! Waar inwoners elkaar ontmoeten! 

Het Bevrijdingsfestival vindt plaats op vrijdag 5 mei 2017 op de Markt te Zoetermeer. Traditiegetrouw vinden er overdag van 12.00 tot 16.00 uur veel uiteenlopende activiteiten plaats, zoals het Open Podium. Het avondfestival gaat om 17.00 uur extra vroeg van start en de gevarieerde programmering staat vanaf dat moment garant voor een muzikale avond boordevol gezelligheid. Dit jaar een record aantal optredens met maar liefst zes acts die het Zoetermeerse podium op de Markt zullen betreden. De artiesten & bands die op het hoofdpodium hun opwachting maken zijn Najib Amhali & PlusSupportAct, The Kik,  Miss Montreal, Nielson en Frans Bauer & De Holland Showband. En tijdens iedere pauze een optreden van De Coronas. Kom op tijd want vol = vol. Ook dit jaar is de toegang voor het avondfestival weer gratis.

Geen vuurwerk bij Bevrijdingsfestival
In tegenstelling tot eerdere berichten wordt het muzikale avondprogramma van Bevrijdingsfestival Zoetermeer dit jaar niet afgesloten met vuurwerk. Vanwege een broedend slechtvalkpaartje in de toren van het Stadhuis is geen vergunning afgegeven voor het afsteken van vuurwerk vanaf het Dobbe-eiland. De slechtvalk is een beschermde vogel die tijdens het broedseizoen niet opzettelijk gestoord mag worden.

Bereikbaarheid Markt
Tijdens het avondfestival is de Markt bereikbaar via twee toegangspoorten. De toegangspoorten bevinden zich aan de zijde van de Dobbe, te weten op het Marseillepad en aan de zijde van restaurant Bo & Ro. De toegang bij Bo & Ro is te bereiken via de Vlamingstraat en het Cambridgepad. De toegang op het Marseillepad is alleen te bereiken via het Marseillepad. De Bordeauxstraat is afgesloten.

Aparte toegang mindervaliden
Mindervaliden die gebruik moeten maken van het speciale vak voor het podium, kunnen zich onder begeleiding van maximaal één persoon, melden bij de nooduitgang aan de Londenstraat/Zuidwaarts. Via deze toegang kunnen zij, links naast het podium, aan de zijde waar de toiletten zijn gesitueerd, het speciale vak bereiken. Er is beperkte ruimte in het vak.

Sponsoren Bevrijdingsfestival Zoetermeer 2017

Logo Promotie Floravontuur  Logo Gemeente Zoetermeer  Fonds1818  Veiligheidsdop 2 

just  logo def profi sec naam events 1  SVG euromovers HOOG

De Rijk1 2  Van Toolen  Postiljon  logo hoog Gouden Sleutel

   

Locaties

Markt
Markt , 2711 cz Zoetermeer
Plan route