Zomeravondwandelingen in de Natuurtuin

Voor het tweede opeenvolgende seizoen organiseren de Vrienden van de Natuurtuin Zoetermeer een serie zomerwandelingen.

Natuurtuin Westerpark

2716 Zoetermeer

Vandaag

19:00 tot 20:00

Deze wandelingen beginnen om 19.00 uur  bij 't Westpunt in het Westerpark. De wandelingen die onder leiding van een natuurtuingids staat, duren ongeveer een uur.  Opvallend is dat de Natuurtuin tijdens de hoogzomer een heel andere indruk geeft dan in het voorjaar en de winter. Van de openheid in de winter en voorjaar is het beeld in enkele weken omgeslagen in een groene beslotenheid.

 

Het riet dat inmiddels flink is opgeschoten wordt omzoomt door de geurende spirea. Pastinaak en wilde peen bloeien volop. Op mooie avonden verzorgen de kikkers een concert.  Beheerder en vrijwilligers van Stichting Vrienden van de Natuur- en Landschappentuin doen hun uiterste best om de graspaden open te houden.

De Natuurtuin laat verschillende landschappen zien, zoals het poldertje, het griend en de akkertjes Deze verscheidenheid zorgt voor de grote biologische diversiteit aan flora en fauna die zo kenmerkend is voor de Natuurtuin.

 

Deelname aan de wandelingen is gratis, honden mogen niet mee in de tuin. Een vrijwillige bijdrage is welkom. Voor rolstoelen en kinderwagens is de tuin helaas minder goed toegankelijk. Ook bij slecht weer gaat de wandeling door.

Voor groepen en andere belangstellenden is het mogelijk om tegen kleine vergoeding op andere dagen een rondleiding te krijgen.  Voor informa¬≠tie en aanmelding voor een groepswandeling en meehelpen met de werkzaamheden in de natuurtuin, neem contact op via info@vriendennatuurtuinzoetermeer.nl.

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in de tuin dan kunt u aanmelden voor de nieuwsbrief. Meer informatie vindt u ook op www.vriendennatuurtuinzoetermeer.nl

Locaties

Natuurtuin Westerpark
Turfberg , 2716 Zoetermeer
Plan route

Wanneer

Vandaag 19:00 tot 20:00 2017-08-17 19:00:00 2017-08-17 20:00:00 Europe/Amsterdam Zomeravondwandelingen in de Natuurtuin St Vrienden Natuur- en Landschappentuin Zoetermeer VOORZITTER@VRIENDENNATUURTUINZOETERMEER.NL