Boerendag Zoetermeer

Voor de tiende keer in successie staat de ZOETERMEERSE BOERENDAG op de planning! Deze jubilieumeditie vindt plaats op ZATERDAG 2 september.

Dorpsstraat

2712 AE Zoetermeer

n.t.b.

1:00 tot 1:00

Ook dit jaar is er heel veel te zien en te doen tijdens dit evenement met ’n knipoog naar de historie van Zoetermeer. De BOERENDAG wordt zoals vanouds gehouden in de Dorpsstraat die met haar authentieke uitstraling een natuurlijke achtergrond vormt voor de activiteiten die deze zaterdag plaatsvinden.

Het programma omvat vervolgens demonstraties van allerlei oude ambachten, een touwslagerij, proeverijen, muziek en nog veel meer! Kinderen kunnen zich uitleven in de Regenboogrups, spelen met geitjes van de Kinderboerderij van ’t Geertje, zich laten schminken, deelnemen aan een workshop of genieten van een lekkere suikerspin. Boer Johan van de Dieromdom draaimolen “fietst” de allerkleinsten in het rond en het duo Van Alle Markten Thuis zorgt voor extra gezelligheid, wanneer zij rondwandelen door de straat. Een lange orgeldraaier, die je van verre ziet aankomen, begeleid door een vrolijke dame op klompen, met zeepbellen en ballonnen die het publiek graag verleidt tot een klompendans of oer Hollands spel. Een 2-tal boerinnetjes deelt allerlei hapjes en lekkernijen uit namens de winkeliers, er zijn presentaties van diverse streekproducten en een Boerenband zorgt voor vrolijke muziek.

Toegang en deelname aan alle activiteiten is geheel gratis! De attracties zijn er tot 16.00 uur, de ambachten, productpresentaties en kinderboerderij tot 17.00 uur. 

 

Locaties

Dorpsstraat , 2712 AE Zoetermeer Plan route