TERRA Exposeert: Loulou Joolen

De grote inspiratiebronnen van kunstenaar Loulou Joolen zijn de natuur en het menselijk bestaan. In de maand april zijn haar schilderijen, beelden en textielen creaties te zijn bij Terra tijdens de expositie "Onderweg". 

Terra Art Projects

2712 AK Zoetermeer

n.t.b.

1:00 tot 1:00

Kunstenaar Loulou is opgeleid als bioloog en ze heeft een aantal jaren gewerkt als leraar biologie. Na een kunstopleiding aan de KABK en een opleiding tot kunsttherapeut, ging zij verder als docent beeldende vorming en kunsttherapeut. De laatste jaren maakt ze meer ruimte voor het actief creëren van haar kunstwerken. Dit leidt nu tot de expositie "onderweg". 

In de expositie "onderweg" richt Loulou zich op de beweging en verandering in het bestaan. Met haar kunst probeert ze een klein stukje te begrijpen van de belevingen, emoties en ervaringen van mensen onderweg: uniek, eenmalig en in miljoenen. 

De kleuren, sfeer en bewegingen van de natuur verwerkte Loulou in een aantal textiele schilderijen. Drie daarvan worden tentoogesteld als draagbare stola's, onder de titles: Oostwinter, Voorjaarsvuur en Goudzomer. Naast textiele schilderijen, verwerkt zij in haar beelden en schilderijen resten papier, karton hout en metaal. Loulou: “Het werken met diverse materialen en technieken biedt mij verschillende inspiratie- en uitdrukkingsmogelijkheden. De mensfiguren van keramiek die ik toon, verbeelden een gestolde stemming of sfeer. Door het werken met klei kan ik mijn onderwerp letterlijk bevatten, onder handen nemen. Ik word uitgedaagd om te focussen en er ontstaat een vaste vorm in de ruimte.” 

De expositie ‘Onderweg’ is te zien van 31 maart t/m 26 april in het TERRATORIUM (geopend van wo t/m zo van 13-17 uur). Adres: Dorpsstraat 12, 2712AK Zoetermeer (toegang gratis). 

 

 

Locaties

Terra Art Projects
Dorpsstraat 12, 2712 AK Zoetermeer
Plan route