Stadswijkgesprek Driemanspolder - Schatbewakers

Schatbewakers nodigt u uit voor het stadswijkgesprek over Driemanspolder - Zoetermeer op 20 april 2018. Opnieuw gaan zij in dialoog met de wijk; bewoners, belanghebbenden en belangstellenden.

Crown Business Center

2713 HX Zoetermeer

n.t.b.

1:00 tot 1:00

Driemanspolder is een van de eerste nieuwe stadswijken van Zoetermeer en vertoont in ruimtelijke opbouw gelijkenis met Palenstein, maar de wijk heeft zich in de afgelopen halve eeuw heel anders ontwikkeld. De wijk kent een duidelijk ruimtelijk concept; een beschermende muur van hoogbouw om een veld van laagbouw en voorzieningen. De wijk is stabiel in ontwikkeling en grote ruimtelijke veranderingen hebben zich niet voorgedaan. Toch zijn er mogelijkheden voor vernieuwing en verandering. Eerder aan de randen van het eigenlijk woongebied (stationsomgeving, kantorenstrook) dan binnen in de wijk. 

In deze randen is veel ruimte aanwezig, die om een nieuw stedelijk beeld vraagt; de stationsomgeving als een van de hoofdentrees van de stad en de nu bijna lege kantorenstrook als een bijzondere bouwlocatie. 

Het stadsgesprek vindt plaats op 20 april 2018 van 15.00 tot 17.00 uur in het Crown Business Center. In verband met de organisatie dient u zich vooraf aan te melden via mail@schatbewakers.nl

Locaties

Crown Business Center
Boerhaavellaan 40, 2713 HX Zoetermeer
Plan route