Dé uitagenda van Zoetermeer

Open Monumentendag Zoetermeer 2019

De Open Monumentendag wordt georganiseerd in een samenwerking tussen het Historisch Genootschap Oud Soetermeer en de gemeente Zoetermeer. Op  Open Monumentendag 2019 is dit jaar landelijk gekozen voor het thema ‘Plekken van Plezier’. Dit jaar zijn er weer een aantal kerken geopend en daar zijn de activiteiten op deze dag verbonden aan dit thema. Andere bijzondere gebouwen met een plezierig karakter zijn speelboerderij Het Buitenbeest, Sportkoepel de Olympus, molen De Hoop en de Sara Lydiahoeve (restaurant Hudson). In de Dorpsstraat speelt de fanfare ‘Kunst en Vriendschap’ en in het pand van het Historisch Genootschap is de expositie ‘Plezier in Zoetermeer’ te bezichtigen.

Ook wordt er aandacht besteed aan bijzondere voor publiek toegankelijke gebieden. U kunt deelnemen aan een rondwandeling van de stadsgidsen door het Wilhelminapark en over de onlangs gerestaureerde begraafplaats van de Nicolaaskerk. Plaatsen van rust en verstilling en daarmee soms ook van plezier.

De Open Monumentendag wordt om 11.00 uur geopend door wethouder Robin Paalvast in een historische perenboomgaard, de Hof van Seghwaert, aan de Zegwaartseweg. Hij onthult een informatiebord over de boomgaard.  De Hof van Seghwaert bestaat 5 jaasr. Daarom is er een jubileumboek verschenen dat aan hem zal worden aangeboden.

Plezier valt er genoeg te beleven op deze dag. De monumenten, gebouwen, fanfare en gebieden nodigen daartoe uit. De monumenten zijn geopend tussen 11.00 en 16.00 uur tenzij anders vermeld. Niet alle monumenten zijn even goed toegankelijk voor bijvoorbeeld rolstoelgebruikers. Per adres vindt u gedetailleerde informatie, ook over afwijkende toegangstijden.

Bekijk hier alle deelnemende locaties.


Terug naar overzicht

Gratis

Dorpsstraat 132

2712 AN Zoetermeer

n.t.b.

1:00 tot 1:00

Historisch Genootschap Oud Soetermeer

  info@oudsoetermeer.nl   

Locaties

Dorpsstraat 132 , 2712 AN Zoetermeer Plan route