Introductiedagen zeilen

Wel eens vanaf de kant naar zeilboten gekeken en hebben willen meemaken wat het is om zelf te zeilen? Dat kan!
De Zoetermeerse watersportvereniging Noord-Aa organiseert 18, 19, 25 en 26 mei 2019 introductie dagen om kennis te maken met het zeilen. Je kunt dan zelf ervaren wat zeilen is.

Zoetermeerse Watersportvereniging Noord-Aa

Vandaag

9:30 tot 16:00

De introductie begint om 09.30 uur en eindigt om 16.00 uur. In de kantine van het clubgebouw zal u een lunch worden aangeboden. De gehele introductie kost 15 euro inclusief de lunch.
Je leert de namen van onderdelen van een zeilboot en de tuigage. Er wordt eerst geoefend met een droogtrainer. Je leert een boot optuigen, peddelen en het gebruik van het roer. Vooraf krijg je wat theorie en vervolgens ga je zelf zeilen.


Kinderen t/m 14 jaar mogen zeilen met een Optimist. Jongeren vanaf 15 jaar en volwassenen gaan varen met een Valk. Kinderen zeilen alleen in een afgeschermd deel van het water met begeleiding in de buurt. De oudere kinderen en volwassenen zeilen met 4 personen onder begeleiding in een Valk. Het zwemvest wordt je aangereikt door de vereniging.


Het is een unieke gelegenheid om eens te ervaren wat het betekent om zelf te kunnen zeilen. Misschien springt de vonk wel over en word je enthousiast voor de watersport. De introductie dagen worden georganiseerd vanuit het clubhuis Het lange Land 2 te Zoetermeer. Bekijk ook onze website www.zwvnoord-aa.nl
Als je het zeilen beheerst kun je als lid van onze vereniging een zeilboot huren en eventueel deelnemen aan bootdelen. Bootdelen is een voordelige manier om tijdelijk over een boot te kunnen beschikken.

Locaties

Zoetermeerse Watersportvereniging Noord-Aa
Het Lange Land 2,
Plan route

Wanneer

Vandaag 9:30 tot 16:00 2019-05-26 09:30:00 2019-05-26 16:00:00 Europe/Amsterdam Introductiedagen zeilen Het Lange Land 2 Zoetermeerse Watersportvereniging Noord-Aa