De Indië Monologen

De Indië Monologen is een unieke theateravond met wisselende combinaties van gasten en met Nederlands-Indië als centraal thema.

360° Stadstheater

2711EK Zoetermeer

n.t.b.

1:00 tot 1:00

70 jaar na de onafhankelijkheid van Indonesië staat onze koloniale geschiedenis volop in de belangstelling. Tegenwoordig hebben bijna 2 miljoen Nederlanders een Indische achtergrond. Hoe werkt die geschiedenis door in ons land, en in onze levens? En hoe willen we ons tot die geschiedenis verhouden? 

Elke editie van De Indië Monologen presenteert een uitgelezen gezelschap van drie of vier bekende Nederlandse schrijvers, musici en acteurs, maar ook prominenten uit de wereld van de media, journalistiek en politiek zijn vertegenwoordigd; allen met een Indische achtergrond of sterke betrokkenheid bij de geschiedenis van Nederlands-Indië. 

In het Stadstheater Zoetermeer komen Eric Schneider, Yvonne Keuls, Ronald Douglas en Ricci Scheldwacht hun eigen verhaal vertellen. Vaste muzikale kern van De Indië Monologen zijn Astrid Seriese en gitarist Erwin van Ligten. De regie is in handen van Bo Tarenskeen.

Bestel hier kaarten.

Locaties

360° Stadstheater
Theaterplein 10, 2711EK Zoetermeer
Plan route