De ondervraging: Burgemeester Aptroot

De Ondervraging is een bijzonder evenement van het Stadstheater. Een event waarbij alleen maar luisteren en stil zitten niet van toepassing is. Een bijzonder event waarbij jij de touwtjes in handen hebt. De avond wordt ondersteund door een professionele ondervrager, maar het publiek is aan zet! Aan jou de eer om een bijzondere gast het hemd van het lijf te vragen… Ditmaal is het de beurt aan onze eigen burgemeester Aptroot om zichzelf bloot te geven.

360° Stadstheater

2711EK Zoetermeer

n.t.b.

1:00 tot 1:00

Charlie Aptroot kon niet wachten om de politiek in te gaan. Dus zodra het mocht, op zijn 16de, werd hij lid van de VVD. Geen slaafse volger van de partijlijn maar kritisch en eigenzinnig. Ondernemer en daarnaast wethouder en fractievoorzitter in Wassenaar, de plaats waar hij opgroeide en woonde voordat hij burgemeester werd in Zoetermeer. Fractievoorzitter in de Provinciale Staten en Tweede Kamerlid. Als woordvoerder Verkeer en Vervoer kreeg hij de bijnaam Charlie Asfalt: ja, hij houdt van auto’s – ook van boten trouwens - en van doorrijden. Eigenzinnig bleef hij: zo steunde hij Rita Verdonk in haar strijd voor het lijsttrekkerschap. Toen zij uit de partij werd gezet was dat moeilijk maar hij bleef binnen boord, even goede vrienden met Mark Rutte.

Lang hoefden hij en zijn vrouw Heleen niet na te denken toen hij burgemeester van Zoetermeer kon worden: vol overgave hebben ze zich op Zoetermeer gestort. Inmiddels voelt Aptroot zich Zoetermeerder in hart en nieren en wil hij hier nooit meer weg. Als burgemeester staat hij pal voor de veiligheid van zijn inwoners: problemen pakt hij kordaat en doelgericht aan. Overlast en criminaliteit duldt hij niet in zijn stad. Onlangs werd hij herbenoemd: hij wil zich inzetten voor de stad zolang het kan. In zijn laatste 2 jaar als burgemeester wil hij Zoetermeer in de startblokken zetten voor de toekomst: passend woningaanbod voor jong en oud, zodat Zoetermeerders hier kunnen blijven wonen. De voorzieningen in de stad op peil houden. Wakker kan hij ervan liggen: het moet lukken om Zoetermeer die duw in de juiste richting te geven.

Charlie Aptroot is ook een familieman: dol op zijn 3 kinderen en 8 kleinkinderen die vaak komen logeren. Tegelijkertijd is familie een gevoelig onderwerp. Een groot deel van zijn familie, waaronder alle grootouders, werd door de nazi’s vermoord. Zijn vader overleefde ternauwernood het concentratiekamp. Hij praat daar niet vaak over maar die ervaring en zijn joodse achtergrond hebben zeker bepaald wie hij is.

Kaarten van €15,40 bestel je hier.

Locaties

360° Stadstheater
Theaterplein 10, 2711EK Zoetermeer
Plan route