Dé uitagenda van Zoetermeer

Elephant Parade

Elephant Parade® is een sociale onderneming en beheert 's werelds grootste kunstexpositie met versierde olifantenstandbeelden.
Gemaakt door kunstenaars en beroemdheden, elk Elephant Parade-standbeeld is een uniek kunstwerk. Van 26 april tot en met 23 mei is het te zien bij Woonhart.

De levensgrote, babyolifantstandbeelden worden tentoongesteld in internationale steden en sensibiliseren voor de noodzaak van olifantenbehoud. Limited edition, handgemaakte replica's en een selecte reeks producten zijn gemaakt van de tentoonstellingsolifanten.
20% van de nettowinsten van Elephant Parade worden geschonken aan welzijns- en natuurbehoudprojecten van olifanten. Bekijk hier welke olifanten er te zien zijn.

In samenwerking met Elephant Parade organiseren de ondernemers van Woonhart Zoetermeer een bijzonder event van 27 april t/m 23 mei. Twintig unieke olifantenbeelden veroveren de passage en promenade van het woonwinkelcentrum. Samen vormen de olifanten een bijzondere tentoonstelling waar diverse nationale en internationale kunstenaars en artiesten hun bijdrage aan hebben geleverd. Elephant Parade stond reeds in grote steden zoals Bangkok, Londen en Amsterdam. Een kleinere versie van de expositie, speciaal samengesteld voor winkelcentra en winkelgebieden, komt naar Woonhart in Zoetermeer. De organisatie van Elephant Parade zet zich in voor de bescherming en het behoud van de Aziatische olifant. Het Cultuurfonds Zoetermeer en Floravontuur Promotie Zoetermeer hebben deze expositie mede mogelijk gemaakt. De expositie is gedurende genoemde periode gratis te bewonderen en de olifanten zullen zonder twijfel ieders hart veroveren.  

Speciale olifant voor Woonhart

In aanvulling op de bestaande olifantenbeelden wordt speciaal voor het Woonhart een eigen unieke olifant geschilderd door José Koebrugge. Zij is een beeldend kunstenaar, lid van kunstenaarsvereniging TERRA uit Zoetermeer  en schildert de komende tijd deze olifant in Woonhart. Zij heeft gekozen voor een  landschappelijke versie van het olifantje Elmer, een kinderboek. Elmer, een als een lappendeken gekleurd olifantje, wil graag bij de grijze olifanten horen. De grijze olifanten daarentegen willen juist de kleurrijke Elmer worden.  Anders zijn, dat is zo gek nog niet.Jose Koebrugge heeft de laatste 12 jaar als inspiratiebron  "de fiets". Mensen op de fiets zijn positief en fietsen maakt je blij en zet je zorgen opzij.De landschappelijke Elmer krijgt landschappelijke kleuren, maar ook fietsjes, in de vorm van decoratieve krulfietsen.  Deze speciale olifant blijft na de expositie staan en krijgt een mooie plek in Woonhart. 

Kleurplatenwedstrijd

Doe mee aan de kleurplatenwedstijd. Haal vanaf 27 april a.s. een kleurplaat op bij een van de ondernemers, maak een mooie creatie en lever hem in bij Auping Plaza in Woonhart.  We geven maar liefst 21 prijzen weg! 

Pop up Atelier

Op -1 wordt een winkelunit tijdelijk ingericht als Pop Up Atelier. Diverse kunstenaars zullen hier werken en ook werk verkopen. Ook wordt er een workshop gehouden.  Dus neem ook hier een kijkje!


Terug naar overzicht

Gratis

Woonhart

2726 JA Zoetermeer

n.t.b.

1:00 tot 1:00

Woonhart

  info@woonhart.nl   

Locaties

Woonhart
Coppeliaschouw , 2726 JA Zoetermeer
Plan route