Dé uitagenda van Zoetermeer

Bus excursie langs bijzondere architectuur in Zoetermeer

Afwisselende bus excursie langs architectuur in Zoetermeer. De tocht geeft een uitstekend beeld van de bijzondere ontstaansgeschiedenis van de stad.

De bustocht wordt onderbroken door een paar korte wandelingen langs onder meer de bekende Koepeltjeswoningen. Tijdens deze excursie wordt speciaal gekeken naar de architectuur uit de periode 1965-1990 in de wijken rondom het centrum.

De groei van klein dorp naar een stad van 125.000 inwoners heeft een prachtige staalkaart van architectuur en stedenbouw opgeleverd. In dit proces was veel ruimte voor experiment en vernieuwing. Dit is bijvoorbeeld te zien in projecten met dubbel grondgebruik zoals de woondekken in Meerzicht en Buytenweg en het stadscentrum. Maar midden in de ‘New Town’ is ook het historische dorp behouden gebleven.

De excursie is onder leiding van Ad ten Ham (Landschapsarchitect, voormalig strategisch adviseur ruimtelijke ontwikkeling Zoetermeer) en Botine Koopmans (Architectuurhistoricus, voormalig adviseur Erfgoed Zoetermeer). Zij geven uitleg over de gebouwen en de manier waarop Zoetermeer tot stand kwam. (Foto boven: Ad Jansen)

Aanmelden is verplicht: architectuurpuntzoetermeer.nl

Kosten: 5 euro per persoon


Terug naar overzicht

Betaald

Koop kaarten

Stadhuis Forum

2711 EB Zoetermeer

n.t.b.

1:00 tot 1:00

Architectuurpunt Zoetermeer

  info@architectuurpuntzoetermeer.nl   Judith Schotanus

Locaties

Stadhuis Forum
Engelandlaan 502, 2711 EB Zoetermeer
Plan route