Dé uitagenda van Zoetermeer

The World of John Denver Weekend 2019

Eerbetoon aan John Denver, singer/songwriter, entertainer, milieuactivist, en veel meer... Met videobeelden op een groot scherm en live tribute optredens.

John Denver werd als singer/songwriter in de jaren 70 bij het grote publiek bekend met hits als Take Me Home Country Roads, Annie’s Song, Calypso, Rocky Mountain High, Sunshine on my Shoulders, Thank God I’m A Country Boy, Back Home Again, Perhaps Love en Leaving on a Jetplane. Hij schreef en zong natuurlijk nog veel meer nummers.

Maar John Denver was veel meer dan alleen een zanger. Hij was één van de eerste milieuactivisten, streed tegen de honger en voor vrede. Door deze humanitaire activiteiten raakte zijn muziekcarrière in de jaren 80 wat op de achtergrond, hoewel hij tot zijn overlijden op 12 oktober 1997 nog wereldwijd vele uitverkochte concerten gaf. 

Op zaterdagavond 12 en zondag 13 oktober organiseert The World of John Denver haar jaarlijkse internationale Denver Weekend bij De Waterlelie in Rokkeveen. We vertonen videobeelden vanuit de hele wereld, vanaf 1966 tot 2018 op een groot scherm waarin John’s muziek centraal staat, maar waar ook veel aandacht is voor zijn andere activiteiten. Zo hebben we voor dit jaar een bijzondere documentaire gemaakt over de 1991 editie van het symposium dat zijn organisatie Windstar jaarlijks organiseerde. We vertonen ook een luchtige televisieshow met Doris Day en Dick van Dyke, specials over zijn samenwerkingen met artiesten als Barry Manilow en de populaire Russische singer/songwriter Alexander Gradsky, interviews en diverse andere clips. Alle videoprogramma’s zijn in het Nederlands ondertiteld.

Naast de videobeelden zijn er ook live tribute optredens van internationale artiesten: Jerry Kooyman en Cor Muurling uit Nederland, Anneke Duym uit België en Kazuhiro Ishiwatari die speciaal voor dit weekend helemaal uit Japan overkomt. Last-minute wijzigingen op het gebied van de live optredens zijn altijd mogelijk.

Kortom, een leuk, muzikaal, interessant en inspirerend weekend voor iedereen die ooit geboeid is geraakt door de nog altijd geliefde John Denver. Alle informatie kan gevonden worden op onze webpagina voor het evenement: www.wojd.nl/WOJD2019.htm, waar ook een mogelijkheid is om aan te melden, of via een mail naar info@wojd.nl.


Terug naar overzicht

Betaald

De Waterlelie

2719HE Zoetermeer

n.t.b.

1:00 tot 1:00

Locaties

De Waterlelie
Goudenregenzoom 73, 2719HE Zoetermeer
Plan route

Andere leuke evenementen