Dé uitagenda van Zoetermeer

Architectuur Ommetjes

Floravontuur Promotie Zoetermeer heeft vijf wandelkaarten, met elk twee Architectuur Ommetjes van maximaal 6 kilometer, laten maken. De wandelkaarten zijn gratis verkrijgbaar in het Forum, bij de Zoetermeerse hotels, bij Wandelspeciaalzaak Van Herwijnen en bij het kantoor van Floravontuur Promotie Zoetermeer aan de Eerste Stationsstraat 97.

Zoetermeer heeft sinds de jaren zestig een explosieve groei doorgemaakt, die ervoor heeft gezorgd dat er een enorme impuls is gegeven aan de architectuur en stedenbouw van Zoetermeer. Deze grote variatie in bouwtrends maakt de stad interessant, avontuurlijk en het ontdekken waard.

De komende jaren wordt een serie van in totaal negen wandelkaarten ontwikkeld, de zogenaamde Architectuur Ommetjes. De eerste Architectuur Ommetjes zijn: Dorpsstraat & Dorp, Palenstein & Driemanspolder, Meerzicht Hoog en Laag, Buytenwegh, De Leyens, Noordhove en Seghwaert. Simone Langeveld heeft de wandelingen in opdracht van Floravontuur Promotie Zoetermeer ontwikkeld.

Zowel voor de inwoners uit Zoetermeer als voor de bezoekers van onze stad is het een verrassende ontdekkingstocht. Daarnaast is het een gezonde tijdsbesteding al wandelend de stad te ontdekken. Daarnaast zijn de routes ook begaanbaar voor rolstoelen en kinderwagens én starten ze allen bij een RandstadRail-halte. Absoluut de moeite waard!

Wil jij zelf een Ommetje gaan lopen?
Klik hier voor het Architectuur Ommetje van de wijk Dorp.
Klik hier voor het Architectuur Ommetje van de wijk Dorpsstraat.
Klik hier voor het Architectuur Ommetje van de wijk Driemanspolder.
Klik hier voor het Architectuur Ommetje van de wijk Palenstein.
Klik hier voor het Architectuur Ommetje van de wijk Meerzicht Hoog.
Klik hier voor het Architectuur Ommetje van de wijk Meerzicht Laag.
Klik hier voor het Architectuur Ommetje van de wijk Buytenwegh.
Klik hier voor het Architectuur Ommetje van de wijk De Leyens.
Klik hier voor het Architectuur Ommetje van de wijk Noorhove.
Klik hier voor het Architectuur Ommetje van de wijk Seghwaert.

Activiteiten in de buurt