Dé uitagenda van Zoetermeer

Bentwoud

In 2000 werden de eerste boomgroepen aangeplant van het Bentwoud, een nieuw natuur- en recreatiegebied in het Groene Hart aan de rand van Zoetermeer. Het gebied is nog volop in ontwikkeling, maar het is al wel toegankelijk. En er is al veel te beleven! Zo kun je er heerlijk wandelen, struinen tussen de grote grazers, de hond uitlaten en op excursie gaan. Voor kinderen zijn het Avatarbos en het KinderBomenBos ware ontdekkingsplekken.

Het Bentwoud is de moeite waard om regelmatig terug te komen. Prachtig om te zien hoe het bos steeds groter en groener wordt. Via het TOP (Toeristisch Overstap Punt) bij Stadsboerderij De Weidemolen zijn verschillende fiets- en wandelroutes naar en door het Bentwoud mogelijk. Kijk op www.toproutenetwerk.nl/zoetermeer voor meer informatie.

Activiteiten

Fietsen en wandelen
Met 80 kilometer aan nieuwe wandel- en fietspaden kunnen natuurliefhebbers zich hier prima vermaken. Bentwoud is met ruim 800 hectare het grootste aaneengesloten bosgebied in de Randstad, dus je hebt ook nog eens lekker de ruimte! Door het hele gebied mag je van de paden af en lekker struinen door het bos. Er zijn ook verschillende wandelroutes beschikbaar. Bekijk ze hier!

Hardlopen
Speciaal voor hardlopers is er een parcours met afstandmarkering van 3 kilometer uitgezet, het Woudloperspad. 

Golfen
Midden in Bentwoud ligt de Golfbaan Bentwoud.De golfbaan heeft de status van landgoed en is daarom ook opengesteld voor fietsers, wandelaars en hardlopers.

Horeca
Er zijn twee horecagelegenheden in het Bentwoud: de theeschenkerij in de Driehoek van het Bentwoud en Restaurant Roest op de golfbaan.

Kids activiteiten
Samen met de Dierenvriendjes van Staatsbosbeheer kunnen kids op ontdekkingstocht en beleven ze avonturen in het Bentwoud. Kijk voor de beschikbaarheid op deze pagina.
Kids kunnen ook ontdekken of ze uit het goede hout gesneden zijn om een boswachter te worden met de activiteit Hulpboswachter. Ze maken kennis met de werkzaamheden van de boswachter en helpen hem een handje. Klik hier voor meer informatie.
Ook leuk voor de kinderen: kabouters zoeken in het Bentwoud! Loop het Kabouterpad en beleef allerlei spannende avonturen!
In het Speelbos Bentjungle zijn heuvels, waterpartijen en boomstammen. Kinderen kunnen slingeren, klimmen, klauteren, een balletje trappen en vliegeren!

Vrijwilligers
Een keer per maand werken er vrijwilligers in het Bentwoud om te snoeien, te zagen en om de struinpaden te onderhouden. De vrijwilligers verzorgen ook een deel van de activiteiten voor de bezoekers. Wil jij meer weten of zelf vrijwilliger worden? Klik dan hier voor meer informatie.

Activiteiten in de buurt