DĂ© uitagenda van Zoetermeer

Buurttuin Zoete Aarde

Proef het seizoen bij Buurttuin Zoete Aarde!

Waar 70 jaar geleden een boomgaard met appels en peren werd aangeplant langs de oudste weg van Zoetermeer, de Broekweg, vind je nu ontmoeting in het groen, midden in de woonwijk.

Buurttuin Zoete Aarde is een stadslandbouwbedrijf gerund door vrijwilligers. Het stichtingsbestuur Zoete Aarde bestaat uit creatieve doeners die samen genieten van de plek en haar gebruikers.

Activiteiten

Horeca
In het tuinseizoen van april t/m oktober wordt hier getuinierd en is het terras open voor koffie en thee! Elke woensdag is er ook soep te verkrijgen. Deze is het hele jaar door verkrijgbaar, ook in de winter!

Winkel
Al het lekkers uit de Zoete Aarde is te koop in de winkel op het terrein. Een potje jam of chutney, een fles vlierbloesemsiroop, peren, appels, wortels, aardappels, bloemen, thee, eitjes, honing: alles is mogelijk! Het assortiment wisselt wel met de dag en het jaargetijde. Maar kom langs en laat je verrassen!

Wandelen
Elke woensdagmorgen wordt er gewandeld vanuit de Buurttuin. Om 10 uur ga je van start en je krijgt genoeg gelegenheid om stil te staan bij interessante dingen en een kopje koffie te drinken. Om 12 uur is de wandeltocht klaar.

Er is nog veel meer te beleven in de Buurttuin de Zoete Aarde. Klik hier voor alle activiteiten. 

Activiteiten in de buurt