Dé uitagenda van Zoetermeer

Dorpsstraat

De historie van deze sfeervolle straat gaat bijna helemaal terug tot aan het ontstaan van Zoetermeer, ruim 1000 jaar geleden. Ontdek zelf het grote aanbod aan exclusieve winkels en horeca en geniet van de gezellige pleintjes en de leuke doorkijkjes langs de oudhollandse gevels. Het gehele jaar door staat de straat bol van activiteiten, van de Oldtimerdag tot de Teckeldag en van kaarsjesavond tot een braderie... de Dorpsstraat heeft het allemaal.

Er zijn verschillende dames-, heren-, en kindermode zaken, een feestwinkel, cadeauwinkels en diverse horecagelegenheden.

Er is voldoende (gratis) parkeergelegenheid. Neem wel de blauwe kaart mee!

Activiteiten

Winkelen
De Dorpsstraat is de plek om lekker rustig te shoppen. De aanwezigheid van lokale en nationale retailers, in combinatie met veel speciaalzaken als Meat & Dailys, Helders Drankenspeciaalzaak, Maison Kelder, zorgt voor een complete shopervaring.

Bezienswaardigheden
In en om de Dorpsstraat zijn een aantal mooie bezienswaardigheden te bekijken en bezoeken. Met de Oude Kerk, de Nicolaaskerk en de Mormonentempel zijn 3 bijzonde religieuze gebouwen te bewonderen. Aan de rand van de Dorpsstraat ligt Molen de Hoop, hier kan je een kijkje nemen en op vrijdag en zaterdag kan je hier terecht voor een ruim assortiment van brood- en banketmixen, diverse bakproducten, zaden en noten, natuurlijk zelfgemalen meelproducten, etc. Maar ook diverse Zoetermeerse producten zoals honing, Geusz bier en Oude Zoetermeerse kaas.

Activiteiten
In de Dorpsstraat start de Geocache wandeling 'Missie Zoetermeer', je loopt via het naastgelegen Wilhelminapark naar het Stadshart. Op zoek naar wat actie? Bij DarkPark zijn meerdere escaperooms te vinden.

Kunst & Cultuur
De Dorpsstraat is een straat vol historie, loop even binnen bij het Historisch Genootschap Oud Soetermeer (HGOS) om meer over de Dorpsstraat en Zoetermeer te weten te komen. Naast de geschiedenis is er met Terra Artprojects, Ateliers 99AGalerie Kunstuitleen en CKC & partners ook veel kunst en cultuur te vinden.

Horeca
In de Dorpsstraat kan je voor een hapje en drankje terecht bij de volgende horecagelegenheden: 1892 Eten & Drinken, Achteraf, Bella Barista, Bella Torino, Bo & Ro Kookstudio, Brasserie Oh Die, Café Lautrec, Class by Jofel, De Bakkerswinkel, De Heeren van Soetermeer, De Lekkere Winkel, De Zoetelaar, Di Niente, Dorpseind, El Pueblo, Los Muchachos, Odysseus PalaceParthenon, Patat & More, Restaurant Six5, Selamat DatangSmaak & Vermaak en The Old Blind Mole.

Activiteiten in de buurt