Dé uitagenda van Zoetermeer

Geocache wandelingen/fietsroute

Midden in Zoetermeer zijn verschillende caches (schatten) verstopt. Om die te kunnen vinden, moet je met een GPS allerlei geheime aanwijzingen opsporen en opdrachten uitvoeren. Floravontuur Promotie Zoetermeer heeft 3 van deze geocache routes uitgezet. Leuk om te doen met het gezin, vrienden of familie. Nog leuker; het kost niets! De routes loop je met een GPS ontvanger of een speciale app op je smartphone.

Wat is geocaching?
Een cache is normaal gesproken een kleine waterdichte doos, voorzien van een logboek en een "schat". Je gaat op zoek naar de schat door middel van het volgen van coördinaten. Soms zijn deze bekend, soms moet je puzzelen om een punt vrij te spelen. Naast dat het ontzettend vermakelijk is breng je ook tijd door in de natuur. In Zoetermeer zijn er vier verschillende routes, geschikt voor jong en oud! 

Welke geocache los jij op? De vier verschillende caches zijn hieronder te vinden. Druk op de linkjes voor de instructies. Belangrijk is dat je in het bezit bent van een GPS ontvanger of een smartphone met een geschikte app. Heel veel plezier!

Meerpolder
In het kader van 400 jaar Meerpolder 1616-2016 heeft Floravontuur Promotie Zoetermeer de geocache 'Meer Polder' ontwikkeld. Beleef bij de cache Meer Polder het heden en verleden van de Meerpolder. Het is een prachtige tocht van ca. 9 km die je lopend of met de fiets kunt doen.
* Meer Polder

Missie Zoetermeer
Floravontuur heeft haar speelveld verlegd naar het hart van Zoetermeer. Als jij zin hebt in de meest verrassende en uitdagende stadscache van Nederland, dan kun je nu gaan voor Missie Zoetermeer.
Jouw taak is het vervullen van vijf missies. Als je ze alle vijf met goed resultaat uitvoert, kun je je naam in het logboek schrijven als bewijs dat jij één van de beste cachers bent van Nederland en daar voorbij.
* Missie Zoetermeer

Vicky Vermist    
Vicky Vermist is een GPS-speurtocht. Het is de bedoeling dat je met behulp van een GPS op zoek gaat naar Vicky die in de buurt van SnowWorld Zoetermeer is meegenomen door een onbekend persoon. Alle aanwijzingen die je nodig hebt om Vicky te kunnen vinden, vind je op de site van de KFPZ (Korps Floravontuur Promotie Zoetermeer).
* Intro
* Site KFPZ
* Dossier
* Dader gezocht
* Manuscript

De tocht is geschikt voor kinderen, maar wel onder begeleiding van een ouder, dit in verband met de (moeilijke) aanwijzingen.

Activiteiten in de buurt