Dé uitagenda van Zoetermeer

Geusz!

Geusz! is een initiatief van vier Zoetermeerse vrienden om een ‘eigen’ lokaal bier - met een koppeling naar de historie van de stad - op de markt te brengen.

Uitgangspunt was een eigenzinnig, smaakvol kwaliteitsbier, gekoppeld aan de (geuzen)historie van de stad. Een Belgische brouwer wist voor ons het juiste, eigenzinnige bier te produceren. Tijdens het geuzenweekend, eind september 2015, werd Geusz! ludiek ‘in de markt gezet’ bij boerderij 't Geertje.
Sindsdien wordt onze smaakvolle Geusz! tripel 8,5% alom gewaardeerd; in Zoetermeer èn daarbuiten.

Tijdens Culinair Zoetermeer, op 1 juli 2016, is onze tweede 'telg' door wethouder Robin Paalvast gelanceerd: Geusz! blond 5,5% is een feit! Ook dit frisse zomerbier gooit hoge ogen bij bierdrinkers in de regio.

In oktober 2016 werd vervolgens de derde variant gelanceerd: Geusz! dubbel is een donker bier met een licht zoetje en alcoholpercentage van 8,5%.

Geusz! reserva completeert vooralsnog het smaakgamma; deze variant is een romig, donker bier met hergisting op de fles met een alcoholpercentage van minimaal 8,5%. Bij aankoop is dit donkere bier prima van smaak, wij adviseren dit 'bewaarbier' weg te leggen en pas na eind 2018 te openen. Met enig geduld zal dit bier in de loop der tijd verder rijpen en optimaal van smaak worden. 

Activiteiten in de buurt