Dé uitagenda van Zoetermeer

Nationaal Videogame Museum

Hier ontdek je de geschiedenis van videogames aan de hand van gamechangers, hoogtepunten en sleutelmomenten in techniek, artwork, cultuur en industrie. Speel klassiekers, ontmoet iconen en ontdek de vergeten schatten van de videogames. Het museum heeft meer dan 200 spelcomputers, homecomputers en arcadekasten speelklaar staan. En alles staat natuurlijk op free-play.

Openingstijden:
Woensdag en donderdag: 10.00 tot 17.00 uur
Vrijdag: 10.00 tot 21.00 uur
Zaterdag en zondag: 10.00 tot 17.00 uur

Tarieven
5 euro voor een uur
10 euro voor drie uur
15 euro voor de hele dag

Parkeren
In de omgeving van het Nationaal Videogame Museum zijn ruim voldoende en veelal gratis parkeermogelijkheden. Aan de Duitslandlaan aan de zijkant van het theater vindt u een ruime parkeergarage. De eerste 3 uur parkeert u hier gratis. Hierna betaalt u € 1,50 per 52 minuten. Wanneer deze vol is, kunt u uitwijken naar de parkeergarage aan de Luxemburglaan.Let op! Na 23:00 uur sluit de parkeergarage vanaf de 9de verdieping. U kunt na deze tijd aanbellen bij de betaalautomaat en dan kunt u alsnog naar buiten.Buiten de parkeergarages is parkeren na 18.00 uur gratis (behalve op vrijdagavond; dan is parkeren na 21.00 uur gratis).

Activiteiten

Het Lab
Beleef de technologiën achter en de toekomst van games. In de virtuele werkelijkheid, tijdens het streamen of kijkend vanaf de zijlijn. 
Van het bewonderen van Game Art en tournaments tot het reizen door nieuwe werelden. In het Game Lab is altijd wel wat nieuws te beleven! 
In het Game Lab leer je via interactieve ervaringen en verwelkomen wij je voor MeetUps en experimenten om de toekomst van gaming zelf vorm te geven.

De Barcade
Moderne horeca en retro arcadekasten in een gezellige omgeving waar je van een gaming getint broodje en hipsterdrankje geniet.
Sluit je bezoek aan het museum af met je favoriete klassiekers of daag je vrienden uit voor een potje airhockey.

Het Nationaal Videogame Museum ligt in het Stadshart.

Activiteiten in de buurt