Dé uitagenda van Zoetermeer

Strand Noord AA

Veel Zoetermeerders maken het hele jaar door gebruik van recreatiegebied Noord Aa. Ze komen er wandelen, surfen of genieten van de natuur. Ook maken duizenden mensen op mooie dagen gebruik van het strand, de zonneweide en de omliggende fiets- en wandelpaden.

Aan het zandstrand is het tijdens warme zomerdagen goed vertoeven. Op een deel van het strand is naaktrecreatie toegestaan. Het zwemwater heeft een afgebakend gedeelte en is uitermate geschikt voor kinderen omdat het lang ondiep blijft. Op de plas kunnen verschillende watersporten worden beoefend, zoals duiken, wind- en kitesurfen, kanoën, drakenboot-varen en zeilen. Langs het water bevinden zich rustgevende ligweides met hier en daar vaste barbecueplekken. Heerlijk wandelen, fietsen, skeeleren of gewoon lekker een terrasje pakken... alles kan bij het Noord Aa!

Is het momenteel veilig om te zwemmen?
Om te weten wat de kwaliteit is van het water en of er gezwommen kan worden, kan er op www.zwemwater.nl (Noord Aa Zwemstrand & Speelvijver) gevonden worden of het zwemwater een goede kwaliteit heeft of dat er maatregelen van kracht zijn.

Strand Noord Aa is onderdeel van het Noordelijk Plassengebied.

Activiteiten in de buurt