Dé uitagenda van Zoetermeer

Terra Art Projects

Een stad is meer dan de plek om te wonen of werken. De omgeving moet ook inspireren, uitdagen tot ondernemerschap en creativiteit stimuleren. Een gevarieerd aanbod aan kunst en cultuur mag niet ontbreken. Door kunstenaars een podium te bieden en samen met kunstenaars, inwoners en samenwerkingspartners exposities, projecten en manifestaties te organiseren, voegt TERRA artistieke beleving toe. Dit versterkt de binding van bewoners en bezoekers met de stad en vergroot de aantrekkingskracht van Zoetermeer als vestigingsstad voor particulieren en bedrijven en voor kunstenaars en de creatieve sector in het bijzonder.

Wat doet TERRA?
Momenteel is kunstorganisatie Terra Art Projects gevestigd aan de Dorpsstraat 12. Iedere maand is hier een nieuwe solo-expositie te zien van een Zoetermeerse kunstenaar. De locatie biedt zo een podium aan artistiek talent. Iedere laatste vrijdag van de maand vindt de kunstfoyer plaats, een laagdrempelig ontmoetingsmoment voor kunstenaars en kunstliefhebbers. De exposerende kunstenaar vertelt tijdens deze bijeenkomst over het werk.

Maar ook op andere locaties in en rondom het centrum is TERRA actief. Zo organiseren ze regelmatig grote exposities in leegstaande kantoor- en winkelpanden. Denk bijvoorbeeld aan de TERRA ART EXPERIENCE (Kunstmaand). Bovendien worden deze locaties ingezet als broedplaats voor (jong) talent, zoals een Urban Art Studio, waar ruimte is voor crossovers tussen alle denkbare kunstdisciplines. Iedereen kan hier gemakkelijk naar binnen lopen om te kijken naar, of deel te nemen aan de activiteiten. Hiernaast benut TERRA de openbare ruimten van de stad voor de kunstroute Jaarringen, het artistieke festival ‘Zondag in ’t Park’, de (lifestyle)markten van ‘Markt in ’t Park’ en nog veel meer!

Hun missie? Een inspirerend en innovatief Zoetermeer kunstklimaat
De projecten van TERRA gaan verbindingen aan met de maatschappij, het bedrijfsleven en de stadsontwikkeling. We denken graag mee over (de culturele) zaken die de stad en haar bewoners aangaan, maar doet vooral graag. De missie van TERRA is om een inspirerend en innovatief kunstklimaat te ontwikkelen en verankeren in de stad, waarbij de interactie tussen kunstenaars en samenleving centraal staat.

Openingstijden
TERRATORIUM/ TERRA ART SHOP: woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

Terra Artprojects ligt in de Dorpsstraat.

Activiteiten in de buurt