Dé uitagenda van Zoetermeer

Dag van de Architectuur | Open Monumentendag

De Dag van de Architectuur Zoetermeer vindt in 2020 plaats op 12 september. Dit valt samen met de Open Monumentendag. De Dag van de Architectuur is er voor iedereen die geïnteresseerd is in gebouwen.

Dit jaar worden in Zoetermeer Open Monumentendag en Dag van de Architectuur samen georganiseerd. Op zaterdag 12 september openen tussen 11.00 en 16.00 uur 19 panden en locaties hun deuren. Het thema van Open Monumentendag is dit jaar ‘Leermonument’: wat kun je leren van onze monumentale gebouwen en ander erfgoed? Speciale activiteiten zijn de workshop gebarentaal bij WeZoDo, het optreden van fanfare Kunst en Vriendschap en rondleidingen in o.a. het Erasmus College en verschillende kerken. Ook is er een speciale scholenwandeling in Oud Zoetermeer te maken.

Architectuur – een publieke zaak, is dit jaar het centrale thema voor de Dag van de Architectuur. Hoe de gebouwen en de openbare ruimte er uit zien, raakt iedereen. Freerunners gebruiken de gebouwde omgeving op een heel speciale manier. Zij geven demonstraties bij bijzondere gebouwen. Je kunt binnenkijken in bijzondere gebouwen tijdens een rondleiding door de architect (aanmelden noodzakelijk). Ook kun je op eigen gelegenheid langs gebouwen fietsen, meedoen met de fotowedstrijd of met het hele gezin door Seghwaert wandelen.

Aan het einde van de dag reikt wethouder Robin Paalvast (wonen en vastgoed) de Gemma Smid Architectuurprijs en Publieksprijs 2020 uit. Tot 12 september 15.00 uur kun je stemmen voor de Publieksprijs!

Door de coronamaatregelen is voor de rondleidingen aanmelden noodzakelijk. Kijk voor aanmelden, tijden, stemmen voor de architectuurprijs en de meest actuele informatie op www.architectuurpuntzoetermeer.nl


Terug naar overzicht

Gratis

Zoetermeer

Zoetermeer

n.t.b.

1:00 tot 1:00

Architectuurpunt Zoetermeer

  info@architectuurpuntzoetermeer.nl   Judith Schotanus

Locaties

Zoetermeer
, Zoetermeer
Plan route