Dé uitagenda van Zoetermeer

Expositie Vluchten naar vrede

Tijdens de Vredesweek wordt er stil gestaan bij de verhalen van degenen die naar Nederland zijn gekomen om in vrede te leven. Middels een interactieve tentoonstelling van de indrukwekkende verhalen van mensen die geweld en oorlogssituaties zijn ontvlucht, wordt het ultieme belang van vrede uitgelicht.

Ieders verhaal is anders, maar de algemene deler is de blijdschap om in Nederland een veilig en vreedzaam heenkomen te hebben gevonden. De tentoonstelling zal tijdens de Vredesweek 2020 op meerdere plekken door Zoetermeer te zien zijn. Zo bieden de Bibliotheek Zoetermeer, museum De Voorde en het Stadstheater Zoetermeer ruimte om een inzicht te geven in het belang van vrede.

De tentoongestelde verhalen zijn verzameld uit de dagelijkse interacties van VluchtelingenWerk met mensen die naar Nederland zijn gevlucht. VluchtelingenWerk ondersteunt vluchtelingen  en asielzoekers van het moment dat ze worden opgevangen totdat ze zelfstandig hun weg hebben gevonden

Deze tentoonstelling is gratis te bezichtigen op de locaties Forum en Stadstheater (tijdens openingstijden). Voor museum De Voorde maakt de expositie deel uit van de collectie. Op zaterdag 26 september is het museum gratis te bezoeken.


Terug naar overzicht

Gratis

Stadhuis-Forum Zoetermeer

2711 CE Zoetermeer

n.t.b.

1:00 tot 1:00

Locaties

Stadhuis-Forum Zoetermeer
Stadhuisplein 1, 2711 CE Zoetermeer
Plan route