Dé uitagenda van Zoetermeer

Maak je eigen mondkapje!

Op donderdag 11, 18, 25 juni en 2 juli tussen 13.00 en 16.00 uur kunnen Zoetermeerders, gratis en naar eigen smaak, een mondkapje maken! Om mee te doen kan een afspraak worden gemaakt via https://bit.ly/3dCBsro  Deze activiteit vindt plaats bij de Ambachtenwerkplaats van Stichting Piëzo in Buytenwegh.

In het openbaar vervoer is sinds 1 juni het dragen van een niet-medisch mondkapje verplicht. Ook in situaties waar afstand houden niet lukt wordt aangeraden een mondkapje te dragen. Niet iedereen is in de gelegenheid of in staat om zelf een mondkapje te maken. Daarnaast is het aanbod inmiddels zo groot dat moeilijk is uit te filteren wat wel en niet geschikte mondkapjes zijn.

Het Digital Art Lab CKC van CKC & partners heeft zich op deze maatschappelijke uitdaging gestort. Door middel van een innovatief ontwerp, via de 3D printer geprint, wordt een mondkapje gemaakt. Er wordt gebruik gemaakt van materialen als stofzuigerzakken en theedoeken, waarvan is aangetoond dat deze een relatief hoge mate van bescherming bieden. Onder begeleiding wordt het mondkapje gemaakt en er is ruimte om ideeën uit te wisselen over kunst en cultuur in de wijk waar iemand woont. Er kan ook een mondkapje worden gemaakt voor een andere wijkbewoner, die wellicht in een kwetsbare doelgroep valt.

Dit project is een samenwerking tussen het Digital Art Lab, het team Cultuurparticipatie van CKC & partners en Stichting Piëzo.

Het maken van een mondkapje gaat op afspraak en er zijn maximaal 3 deelnemers tegelijkertijd aanwezig. Om de veiligheid van deelnemers en begeleiders te kunnen waarborgen hanteren we de richtlijnen en maatregelen rondom het coronavirus van het RIVM.


Terug naar overzicht

Gratis

Ambachtenwerkplaats van Stichting Piëzo in Buytenwegh

2717 HR Zoetermeer

n.t.b.

1:00 tot 1:00

Locaties

Ambachtenwerkplaats van Stichting Piëzo in Buytenwegh
Teldersrode 25, 2717 HR Zoetermeer
Plan route