Dé uitagenda van Zoetermeer

Bereikbaarheid

Bereikbaarheid

Zoetermeer ligt langs de A12 en is prima bereikbaar met het openbaar vervoer, fiets/scooter en auto. Ga naar de website van Bereikbaar Zoetermeer om de actuele verkeerssituatie en de werkzaamheden te zien.

Openbaar vervoer

De Randstadrail biedt snelle verbindingen tussen Zoetermeer, Den Haag en Rotterdam. Met lijn 3 en 4 reis je van en naar respectievelijk Den Haag Loosduinen en Den Haag Uithof en RET metrolijn E (via lijn 3 en 4 overstappen op Leidscheveen) brengt je van en naar Rotterdam. Routes en vertrektijden vind je op htm.net en ret.nl
Zoetermeer is ook prima per trein te bereiken en heeft twee stations: station Zoetermeer, gelegen bij de Mandelabrug over de A12, en station Oost. Voor actuele treininformatie kijk je op ns.nl
Binnen en buiten Zoetermeer kun je gebruik maken van zo’n 20 lokale en regionale buslijnen. Tram- en busstation Centrum West, ten westen van winkelcentrum Stadshart, is het centrale punt van alle lijnen. Bijna alle bussen stoppen hier. Via 9292.nl vind je de handigste route.

Fiets/scooter

In het centrum van Zoetermeer zijn meer dan genoeg stallingplaatsen. Zo is er plaats voor ruim 1.250 fietsen en scooters in de gratis bewaakte stallingen in Centrum West, Noordwaarts en Markt. Fietsroutes en stallingen zijn terug te vinden op biesieklette.nl en routeplanner.fietsersbond.nl.

Auto en parkeren

Zoetermeer is via de A12 goed en snel bereikbaar vanuit Den Haag, Rotterdam en omliggende steden. Er zijn vier P+R’s. Hier kun je je auto gratis parkeren en vandaar uit met het openbaar vervoer verder reizen. Kijk voor meer informatie op p1.nl/parkeren/zoetermeer en prettigparkeren.nl/kaart/#!Zoetermeer.

Daarnaast zijn er meerdere parkeergarages/-terreinen in de binnenstad. 
P1 - Belgiëlaan
P2 - Bovenlangs (24h garage)
P2 - Onderlangs 
P4 - Luxemburglaan (24h garage)
P5 - Amsterdamstraat
P8 - Nederlandlaan
P9 - Duitslandlaan (24h garage)
P - Driekant
P - Denemarkenlaan

Het parkeren in de parkeergarages P1 Belgiëlaan, P2 Bovenlangs/Onderlangs, P4 Luxemburglaan, P5 Amsterdamstraat, P8 Nederlandlaan en P9 Duitslandlaan in het Stadshart is de eerste twee uur gratis. Hierna geldt een tarief van € 1,50 voor 52 minuten, met een maximum tot € 11,50 per dag. Parkeren in de Driekant parkeergarage of op het parkeerterrein Denemarkenlaan is niet gratis.

Snel en eenvoudig parkeren bij de Dorpsstraat
Voor de Dorpsstraat is een nieuwe parkeerapp ontwikkeld. Met deze app kunnen bezoekers eenvoudig naar een vrije parkeerplek navigeren. De app is te downloaden voor Android- en iOS toestellen onder de naam 'Zoetermeer Dorpsstraat Parkeerapp'.

Afbeeldingsresultaat voor zoetermeer dorpsstraat parkeer app 

Op straat parkeren kost maximaal € 1,50 per uur. Parkeerders kunnen voor het parkeren op straat, naast de gebruikelijke betaling via muntgeld, chipkaart of pin, ook gebruik maken van mobiel parkeren. Je meldt je auto via telefoon, app of sms aan en betaalt achteraf voor de gebruikte parkeertijd. Om van mobiel parkeren gebruik te kunnen maken moet je je eenmalig registreren via de website van één van de aanbieders: Parkmobile, Yellowbrick, SMSparking, Park-line of ANWB parkeren.
Elektrische oplaadpunten Je elektrische auto of scooter kun je op diverse punten in Zoetermeer opladen, zie hiervoor nl.chargemap.com/stad/zoetermeer

Taxi

Voor een taxirit kun kiezen uit verschillende aanbieders:

  • Royal Taxi Service Zoetermeer (079) 8881333
  • Taxicentrale Hotax B.V. (079) 3313131
  • Taxibedrijf van der Slik (079) 3616161
  • Taxi Zoetermeer (079) 8886588
  • Z Taxi BV - Zoetermeer (079) 2340404
Geschreven: 27 mei 2016 in Uncategorised