Dé uitagenda van Zoetermeer

CultuurZomer zoekt creatieve makers

Cultuurfonds Zoetermeer en Floravontuur Promotie Zoetermeer slaan de handen ineen om samen met de culturele makers van de stad toch een zomer vol activiteiten te realiseren. Onder de noemer ‘CultuurZomer’ stellen de organisaties zich ten doel om projecten te programmeren die binnen de regelgeving wél mogelijk zijn.

Het gezamenlijk doel is om zoveel mogelijk culturele projecten in de stad beschikbaar te maken voor publiek. “Dit is ons antwoord op de ontstane situatie. Hiermee stimuleren we in deze crisistijd de Zoetermeerse makers om hun projecten toch mogelijk te maken” aldus Cultuurmakelaar Sven Ruggenberg.

In juni, juli en augustus worden de maatregelen stap voor stap versoepeld, waardoor er weer kleinschalige activiteiten mogelijk zijn. Dat biedt ruimte voor nieuwe creativiteit. Uitgangspunt is wat er binnen de geldende RIVM maatregelen mogelijk is. “We creëren zowel live als online weer levendigheid in de stad.” vult Ruud Steggerda van Floravontuur aan.

Zomerprogrammering
Tijdens de CultuurZomer krijgen afgelaste projecten een plaats, maar is er ook ruimte voor nieuwe innovatieve plannen. De makers kunnen mee in de centrale publiciteit, en gebruik maken van de donatiebudgetten, netwerken en de ervaring van de twee organisaties.

Oproep aan de stad
Heb jij een goed initiatief dat past binnen de maatregelen? Of is je voorstelling, evenement of project afgelast en wil je toch kijken naar wat er wél mogelijk is? Laat het dan weten via www.cultuurzomer079.nl.

Geschreven: 03 juni 2020 in Tips & Nieuws