Dé uitagenda van Zoetermeer

Corona: maatregelen en aanpassingen evenementen en uitgaan

Bijgewerkt op 25 juni 11:00 uur

De afgelopen maanden heeft het kabinet aangescherpte maatregelen genomen, met als doel het verder verspreiden van het coronavirus in Nederland te beperken. De verspreiding van het coronavirus is onder controle, maar oplettendheid blijft geboden. Sinds halverwege mei worden de maartegelen stapsgewijs versoepeld. Hieronder zijn de versoepelde maatregelen puntgewijs beschreven.

Vanaf 11 mei zijn basisscholen, speciaal onderwijs, kinderopvang en bibliotheken open. Kappers, schoonheidsspecialisten, pedicures en fysiotherapeuten zijn weer open, indien men vooraf een afspraak maakt. Ook mag er weer buiten gesportworden, maar wel op 1,5 meter afstand van elkaar

Vanaf 1 juni rijdt het openbaar vervoer weer volgens de normale dienstregeling. In de bus, tram, metro en trein is een mondkapje verplicht. Het voortgezet onderwijs, de terrassen en musea zijn ook weer open. En restaurants, cafés, bioscopen, theaters en concertzalen zijn open voor maximaal 30 personen. Bezoekers moeten wel van tevoren reserveren of een kaartje kopen.

Vanaf 1 juli kunnen er weer meer mensen naar voorstellingen en culturele festivals. In theaters, bioscopen en concertzalen geldt dan geen maximum meer van 30 personen. Vanaf dan is de ruimte leidend in plaats van het aantal bezoekers. Wel moeten de basisregels zoals 1,5 meter in acht genomen worden. Daarnaast vindt vooraf een gezondheidscheck plaats, is vooraf reserveren noodzakelijk en heeft iedereen een vaste zitplaats in de zaal. Ook gaan vanaf 1 juli de sportscholen weer open. Binnen sporten, contactsport mag weer en sportwedstrijden mogen weer.

En vanaf 1 september mogen waarschijnlijk discotheken en nachtclubs weer open, maar dat wordt rond die tijd pas onderzocht en besloten.

Voor het laatste nieuws over de maatregelen m.b.t. het coronavirus en evenementen-, culturele- en vrijetijdssector houden we je op de hoogte via deze pagina.

Belangrijke mededelingen:

Geschreven: 13 maart 2020 in Nieuws