Dé uitagenda van Zoetermeer

Update van de coronamaatregelen

Bijgewerkt op 14 oktober

Dinsdag 13 oktober heeft het kabinet aangescherpte maatregelen genomen, met als doel het verder verspreiden van het coronavirus in Nederland te beperken. De standaard regels blijven: houd 1,5 meter afstand, nies en hoest in je elleboog, vermijd fysiek contact, blijf thuis bij klachten en laat je testen.
Voor het laatste nieuws over de maatregelen m.b.t. het coronavirus en evenementen-, culturele- en vrijetijdssector houden we je op de hoogte via deze pagina. Hieronder zijn de verscherpte maatregelen, vanaf 14 oktober, puntgewijs beschreven. 

  • In theaters, bioscopen en concertzalen kan met een maximum van 4 personen een gezelschap worden gevormd. Kinderen tot en met 12 tellen hierbij niet mee. Dat betekent dat voor 1 huishouden of maximaal 4 personen, exclusief kinderen, een reservering bij een theater, concertzaal of bioscoop kan worden gemaakt. Vooraf reserveren is noodzakelijk, iedereen heeft een vaste zitplaats in de zaal en vooraf vindt een gezondheidscheck plaats.
  • Binnen mogen maximaal 30 personen per ruimte bij elkaar komen. Buiten mag je met een groep van maximaal 4 personen, of 1 huishouden samenkomen.
  • Restaurants en cafés sluiten de deuren. Afhaalrestaurants blijven open en mogen tot 20.00 uur alcohol verkopen.
  • Binnen en buiten sporten mag weer met max. 4 personen op 1,5 meter afstand. Kinderen t/m 17 jaar zijn uitgezonderd. Wedstrijden worden niet meer gespeeld, met uitzondering van topsporters. Publiek bij sport is niet toegestaan en de sportkantines, douches en kleedkamers zijn gesloten. 
  • Winkels sluiten uiterlijk om 20.00 uur, supermarkten uitgezonderd. 
  • Discotheken en nachtclubs blijven gesloten.
  • In publieke binnenruimtes en in de bus, tram, metro en trein is een mondkapje verplicht.
  • Kappers, schoonheidsspecialisten, pedicures en fysiotherapeuten zijn weer open, indien men vooraf een afspraak maakt. Hier worden wel persoonsgegevens geregistreerd.
  • Thuiswerken is weer de norm, tenzij het echt niet anders kan.

Belangrijke mededelingen in Zoetermeer:
Check altijd de websites van de betreffende aanbieder in verband met steeds wijzigende maatregelen die door de aanbieders worden getroffen. 

Geschreven: 13 maart 2020 in Nieuws