Dé uitagenda van Zoetermeer

Corona: maatregelen en aanpassingen evenementen en uitgaan

Bijgewerkt op 11 mei 12:00 uur

Op 12, 15, 23 en 31 maart, 21 april en 6 mei heeft het kabinet aangescherpte maatregelen genomen, met als doel het verder verspreiden van het coronavirus in Nederland te beperken. Blijf thuis als er geen noodzaak is om je onder de mensen te begeven en houd altijd 1,5 meter afstand tot anderen. De komende maanden worden de maartegelen stapsgewijs versoepeld.

Vanaf 11 mei gaan basisscholen, speciaal onderwijs, kinderopvang en bibliotheken open. Kappers, schoonheidsspecialisten, pedicures en fysiotherapeuten mogen open, indien men vooraf een afspraak maakt. Ook mag er weer buiten gesportworden, maar wel op 1,5 meter afstand van elkaar

Vanaf 1 juni rijdt het openbaar vervoer weer volgens de normale dienstregeling. In de bus, tram, metro en trein is een mondkapje verplicht. Het voortgezet onderwijs, de terrassen en musea gaan ook weer open. En restaurants, cafés, bioscopen, theaters en concertzalen gaan open voor maximaal 30 personen. Bezoekers moeten wel van tevoren reserveren of een kaartje kopen.

Vanaf 1 juli gaan bioscopen, restaurants, cafés, theaters en concertzalen open voor maximaal 100 personen.

En vanaf 1 september gaan de sportscholen weer open. Binnen sporten, contactsport mag weer en sportwedstrijden mogen weer, ook het betaald voetbal. Maar er mag (nog) geen publiek komen kijken.

Voor het laatste nieuws over de maatregelen m.b.t. het coronavirus en evenementen-, culturele- en vrijetijdssector houden we je op de hoogte via deze pagina.

Belangrijke mededelingen:

Geschreven: 13 maart 2020 in Nieuws