Dé uitagenda van Zoetermeer

Tips voor de nazomer temperaturen!

Er komen weer mooie temperaturen aan de komende tijd! De perfecte tijd om er nog even op uit te gaan in Zoetermeer. Wij geven je de beste tips om met deze fijne nazomer temperaturen te doen!

Fietsen
In Zoetermeer kan je heel goed fietsen, want je kan hier een aantal mooie routes maken en zo het groen van de stad verkennen. Je kan een route starten vanaf het fietsknooppuntennetwerk, of via de Beleefroutes app. Met deze app heb je de keuze uit een paar leuke routes die in Zoetermeer starten en waarmee je de parken of de polders kan verkennen. Ook een leuke tip: Happen en Trappen in Zoetermeer! Combineer jouw fietsroute met een lekker hapje bij maar liefst vijf verschillende restaurants. 

E-Choppers
Met de duurzame en geruisloze elektrische scooter ontdek je Zoetermeer en omgeving op een wel heel toffe manier! De scooter heeft brede banden, een hoog stuur en een accu die met gemak de hele rit meegaat. 

Wandelen
Ook liefhebbers van wandelen zijn in Zoetermeer aan het juiste adres! Zoetermeer ligt midden in het Groene Hart, dus loop naar de natuurgebieden in de heerlijke frisse lucht! Ook voor wandelroutes kan je terecht in de Beleefroutes app. In Zoetermeer liggen ook een aantal caches verstopt. Je kan deze vinden met een leuke speurtocht, geheel op eigen gelegenheid.

Zwemmen in de natuur
In het Noord AA kan je heerlijk zwemmen en zonnen, maar let wel op de blauwalg! Bij het Zwemstrand, de Speelvijver en het Naaktstrand is er namelijk blauwalg gevonden en is het dus niet afgeraden om hier te gaan zwemmen. Gelukkig kan je hier ook lekker afkoelen met een koud drankje op een van de gezellige terrassen aan het water. Plof neer bij Aa-Zicht, waar je mooi uitzicht hebt over het water. Of ga een lekker hapje eten bij de Beren, waar je ook een prachtig uitzicht over de plas hebt. 

Evenementen
Vanwege de coronamaatregelen zijn er heel wat festivals afgelast. Maar gelukkig was daar de CultuurZomer! Een zomer lang vol leuke culturele activiteiten die wél mogelijk zijn. En gelukkig is deze CultuurZomer nog niet voorbij! Kijk voor een heel overzicht van activiteiten op de website.

Hopelijk kom je zo de heerlijke temperaturen van de nazomer nog even door!

Geschreven: 14 september 2020 in Tips & Nieuws