Dé uitagenda van Zoetermeer

UIT in Zoetermeer - Cultuur

Nu de meeste van ons deze vakantie waarschijnlijk niet naar het buitenland vertrekken, gaan we meer op vakantie in eigen land. En laat Zoetermeer nou alles hebben wat je nodig hebt tijdens je vakantie!

In Zoetermeer stikt het van de culturele instellingen. Zo kan je een filmpje pakken, je uitleven in een interactief museum, of muziek luisteren bij een poppodium.

Musea:
In de stad kan je voor een leuke middag terecht bij Museum de Voorde. In dit leuke museum draait het om de verschillen en overeenkomsten van mensen. Aan de hand van activiteiten rond actuele thema’s en tentoonstellingen, maakt het museum inzichtelijk dat we meer op elkaar lijken dan we denken. Neem snel een kijkje als je nieuwsgierig bent!
Het Nationaal Videogame Museum is een interactief museum waar je meer dan 200 spelcomputers, homecomputers en arcadekasten kan vinden. Dit is een echte placet o be voor iedereen die meer wilt weten en beleven over de geschiedenis, maatschappelijke én culturele kant van videogames. En uiteraard mag je zelf ook deze games ervaren en spelen!

Galerieën:
Zoetermeer stikt van de leuke galerieën en ateliers waar je mooie kunst kan bekijken en kopen. Zo heb je Atelier Fieke Hordijk, Ateliers 99a, Ateliers BaZtille, Galerie Kunstuitleen en Terra Art Projects. Elke galerie en atelier is anders en je kan dan ook unieke kunstwerken vinden.

Film:
Ben jij een echte liefhebber van filmhuisfilms? Ga dan eens naar Cameo! In deze bioscoop draaien films die je bijblijven op elke dinsdag en de laatste zondag van de maand.
In Kinepolis worden de wat bekendere films gedraaid. De bioscoop beschikt over 8 zalen en is 7 dagen per week geopend.

Theater:
Een heerlijk avondje ongestoord genieten doe je in het Stadstheater. Dit theater biedt voor ieder wat wils: van bekende artiesten, tot lokale verenigingen of aanstormend talent. Cabaret, een meeslepend toneelstuk, een thriller of een fenomenale show: het Stadstheater biedt het gehele seizoen een enorm breed programma om bezoekers een onvergetelijke avond te beleven. Reserveer snel een kaartje voor jouw favoriete show!

Muziek:
Cultuurpodium Boerderij is misschien wel het bekendste poppodium van Zoetermeer en omstreken. Muziekliefhebbers uit binnen- en buitenland komen hier samen om in intieme setting te genieten van wereldberoemde muzikanten. Helaas zijn er door de coronacrisis heel wat concerten uitgesteld of verplaatst. Houd de website in de gaten voor alle komende concerten.
Ook JJ Music House is een plek waar muziekliefhebbers bijeenkomen. De gezellige zondagen van Live op ’t Terras hebben bij JJ Music House tijdens de coronacrisis een mooie plek gekregen en deze zijn dan ook vaak uitverkocht. Houd hiervoor ook de website in de gaten!

CultuurZomer
Geïnteresseerd in culturele evenementen en activiteiten? Neem dan eens een kijkje op www.cultuurzomer079.nl. Hier vind je een overzicht met activiteiten die in deze tijd wél mogelijk zijn.

De afgelopen weken deelden wij de beste tips voor jouw vakantie in eigen stad. Kijk voor alle tips op deze pagina en houd de Facebookpagina en Instagrampagina goed in de gaten voor meer leuke tips en uitjes!

Geschreven: 24 augustus 2020 in Tips & Nieuws