Dé uitagenda van Zoetermeer

UIT in Zoetermeer - Routes & Excursies

Nu we deze vakantie waarschijnlijk niet meer naar het buitenland vertrekken, gaan we meer op vakantie in eigen land. En laat Zoetermeer nou alles hebben wat je nodig hebt tijdens je vakantie!

Midden in het Groene Hart is een ideale ligging voor Zoetermeer. Het is de perfecte uitvalsbasis om mooie routes te maken en om op excursie te gaan. Zo kan je fiets- en wandelroutes in en om Zoetermeer maken, opzoek gaan naar verschillende schatten en de architectuur van Zoetermeer ontdekken!

Wandelen
In en om Zoetermeer kan je erg goed wandelen. Op de pagina Wandelroutes kan je veel leuke tips vinden om Zoetermeer en het Groene Hart te verkennen. Meer geïnteresseerd in een leuke speurtocht? Ga dan eens op zoek naar verschillende caches in Zoetermeer! Om die te kunnen vinden, moet je met een GPS allerlei geheime aanwijzingen opsporen en opdrachten uitvoeren. Super leuk om te doen voor de afwisseling!

Fietsen
Ook voor mooie fietsroutes kan je in Zoetermeer terecht! In alle parken en bossen is het heerlijk om een fietstochtje te maken. Op de Fietsroutes pagina vind je nog veel meer leuke tips van fietsroutes. Wil je jouw fietsroute combineren met een lekker hapje bij maar liefst vijf verschillende restaurants? Boek dan het Happen en Trappen arrangement! Een dag lang fietsen door de prachtige omgeving van het Groene Hart en heerlijk eten bij vijf horecazaken. Ook leuk om te doen: de Mountainbikeroute in het Buytenpark rijden!

Architectuur Ommetjes
Er zijn weer nieuwe wandelkaarten om de architectuur in Zoetermeer te ontdekken! Deze Architectuur Ommetjes zijn in samenwerking met het Architectuurpunt tot stand gekomen en zijn elk maximaal 6 kilometer lang. Ontdek de architectuur in de verschillende wijken met deze leuke routes. De wandelkaarten kan je vanaf 4 augustus ophalen in het Forum, de Zoetermeerse hotels, bij Wandelspeciaalzaak van Herwijnen en het kantoor van Floravontuur Promotie Zoetermeer aan de Eerste Stationsstraat 97a. Wil je de ommetjes nu al lopen? Kijk dan op deze pagina!

E-Choppers
Ontdek Zoetermeer op de nieuwe E-Choppers! Met brede banden, een hoog stuur en een accu die met gemak de hele rit meegaat, kan je de groene parken van Zoetermeer prima verkennen! Onderweg stoppen om leuke foto’s te maken, of om een lekker kopje koffie te drinken: het is allemaal mogelijk! Met de route die door Floravontuur is gemaakt, kom je langs de mooiste highlights van de stad! Kijk voor meer informatie op deze pagina.

De komende weken delen wij de beste tips voor jouw vakantie in eigen stad, dus houd deze website en de Facebookpagina en Instagrampagina goed in de gaten!

Geschreven: 24 juli 2020 in Tips & Nieuws