Dé uitagenda van Zoetermeer

Zoetermeer bruist thuis!

Helaas zijn we allemaal in de ban van het coronavirus en valt er niet zoveel meer te beleven. Evenementen die afgelast zijn, horeca die dicht is en culturele organisaties die moeten sluiten. Maar niet getreurd, want gelukkig is er nog genoeg te doen in Zoetermeer en de omgeving! We hebben de leukste tips voor je op een rijtje gezet waar je jezelf de komende tijd mee kan vermaken.

Duik in een boek
Altijd al dat goede boek willen lezen, maar nooit aan toegekomen? Haal hem dan nu uit de boekenkast! Eindelijk heb je tijd om lekker in een verhaal te duiken en je af te sluiten van de wereld. Ben jij een echte boekenwurm en zijn al je boeken al uit die in de boekenkast staan? Helaas heeft de Bibliotheek Zoetermeer de deuren van alle vestigingen moeten sluiten, maar gelukkig staan er in Zoetermeer verschillende mini-biebs! In deze kleine kasten kan je een boek ruilen voor een boek dat je al uit hebt. Zo maak je ook nog andere mensen blij met jouw boek! Op deze website kan je zien waar alle mini-biebs zich in Zoetermeer bevinden. Uiteraard kan je nog wel lid worden van de Bibliotheek Zoetermeer! Online heb je toegang tot 28.000 e-books en 3.600 luisterboeken! En gelukkig zijn er ook nog een aantal boekenwinkels open, namelijk:

mini bieb
Thuis fit blijven
Ben jij een echte sportfanaat en baal jij ook zo enorm dat alle sportclubs dichtzijn? Gelukkig is daar ook wat op gevonden! Verschillende sportscholen bieden online ook trainingen aan, namelijk:

Ook zijn er in Zoetermeer drie verschillende outdoor fitnesslocaties te vinden. Hier kan je gratis in de buitenlucht oefeningen doen:

  • Beweegpark Noord Aa
  • Street Workout Park à Heempark Oosterheem
  • Diverse fitnessapparaten à Van Tuyllpark

En heb jij ook altijd al willen trainen voor een halve of hele marathon? Daar heb je nu natuurlijk alle tijd voor! Trek je hardloopschoenen aan en ga een lekker rondje rennen buiten. Met de lente in zicht is het heerlijk om nu buiten te zijn, dus probeer dit dan ook zeker te doen. Uiteraard is het ook leuk om je skeelers aan te doen of op de fiets te springen. Er zijn mogelijkheden zat om te blijven bewegen!


Geen zin meer in zelf koken?
Is jouw favoriete restaurant gesloten? Niet getreurd! Sommige restaurants blijven in deze periode nog wel open om je eten af te laten halen of te bezorgen. Dus als je het koken beu begint te worden, kan je jouw favo restaurant opbellen en een bestelling doen. Hiermee steun je ze ook nog! De restaurants die aan bezorgen of afhalen doen, zijn:


Quarantainefeestjes
Als je het gehad hebt met boeken lezen, sporten of eindeloos Netflixen, hebben we voor jou nog een aantal leuke tips. De app Houseparty is bijvoorbeeld een hele leuke oplossing om nog met je vrienden in contact te komen. Je kan met maximaal zes mensen tegelijk videobellen, zodat je elkaar toch nog ziet. Ook kan je leuke spelletjes met elkaar online spelen, zoals Draw Something, Trivia en nog veel meer! Snel deze gratis app downloaden en je vrienden verzamelen dus!


Heel Zoetermeer bakt

De Zoetermeerse Francesca heeft een website vol met lekkere recepten. Op Francesca Kookt kan je de meest bijzondere en lekkere taartrecepten vinden die je thuis zelf kan maken!


Ga de natuur in
Zoetermeer ligt midden in het Groene Hart en is daarom perfect om als vertrekpunt van een mooie wandeling te nemen. Maak een natuurommetje in het Wesertpark, loop een rondje om de Benthuizerplas met de hond of volg de groene paaltjes bij een wandeling door het Zoetermeerse Plassengebied. Op deze website vind je alle wandelroutes in Zoetermeer. Als je wat dieper het Groene Hart in wilt, vind je op deze website veel verschillende fiets- en wandelroutes.
Wist jij al dat er door de hele stad kleine schatten (caches) verstopt liggen? Deze kan je met een GPS ontvanger opsporen, door geheime aanwijzingen te achterhalen en opdrachten uit te voeren. Je kan hiervoor ook een speciale app op je smartphone downloaden en zo de route lopen of fietsen. Welke geocache los jij op? Kijk op onze website voor meer informatie.

We hopen dat je de dagen een beetje doorkomt thuis tijdens deze gekke periode. Heb jij nou ook nog goede tips voor deze tijd? Laat het ons weten!

Geocache 1

Geschreven: 19 maart 2020 in Tips & Nieuws